Den lækreste og saftigste æblekage jeg til dato har bagt. Tilføjelsen af mandler gør den virkelig lækker. Server den evt. med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
4,77 fra 21 stemmer
Ingredients
250blødt smør
250gsukker
3æg
150gmel
75gmandelmel eller smuttede blendede mandler
¾tskbagepulver
3store syrlige madæbler(fx Belle de Boskoop, Gråsten eller Ingrid Marie)
3 - 4spskbrunt rørsukker(kan erstattes med almindeligt sukker)
1tskkanel
25gmandelflager
Fremgangsmåde
Rør smør og sukker (gerne på røremaskine) hvidt - det vil sige, at sukkeret skal være helt opløst i smørret. Tilsæt et æg ad gangen, og rør mellem hver omgang. Bland mel, mandelmel og bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt kageform.
Skræl æbler, fjern kernehuset og skær i både. Pres æblebådene ned i kagedejen. Det gør ikke noget, hvis de ikke er helt dækket af dej. Bland rørsukker med kanel og drys over. Drys til sidst med mandelflager.
Bag i en 170 grader varm ovn, indtil den er færdig. Bagetiden kan variere fra 35 minutter til en time. Når en kødnål eller lignende kommer ren ud efter at være stukket ned i kagens midte, er kagen færdigbagt. Det tog mig cirka en time. Dæk eventuelt løst med sølvpapir undervejs, hvis kagen begynder at blive for mørk.