Bland smør og sukker sammen til en ensartet masse. Kom herefter æggene i og pisk grundigt (gerne med håndmixer). Hæld gradvist melet i, mens der fortsat piskes. Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen til kugle. Pakkes ind i bagepapir eller husholdningsfilm og lad dejen hvile på køl mindst en time.
Opvarm ovnen til 180 grader. Brug lidt mindre end to tredjedele af dejen til at fylde bunden og siderne i en tærteform. Dejen skal være cirka 3 mm tyk. Jeg finder det lettest at skære den ud i skiver og så trykke den fast med fingrene. Kom madæbler og brombær i tærteformen, bland sukker med kartoffelmel og drys over. Lav til sidst et fletlåg af den resterende dej.Bag midt i ovnen i 45 - 60 min. Kom gerne sølvpapir løst over, når den har fået den ønskede gyldenhed. Jeg gør det cirka efter en halv time. Lad æbletærten køle helt af, inden den serveres med flødeskum, cremefraiche eller vanilleis.