250gsvampe(fx portobello eller blot alm. champignon)
4hele kyllingelår(overlår og underlår)
Olie til stegning
2dlæblecider
2dlhønsefond eller -bouillon
Frisk timian
2laurbærblade
½dlfløde(kan erstattes med mælk eller vand)
2tsk.majsstivelse
Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at klargøre grøntsagerne. Pil skalotteløg og skær svampe/champignon i mundrette stykker. Pil løg og hvidløg, hak og sæt til side. Brun kyllingelår i olie i en stor gryde og krydr undervejs med salt og peber. Tag op af gryden og brun dernæst skalotteløg og svampe hver for sig. Sæt begge dele til side.
Sauter det hakkede løg og hvidløg i samme gryde i et par minutter ved middel varme, kom kyllingelår, svampe og skalotteløg tilbage i gryden og tilsæt æblecider, hønsefond, timian og laurbærblade. Lad grydens indhold simre under låg ved svag varme i en times tid, eller indtil kyllingelårene er møre. Fjen evt. en anelse af fedtet i toppen med en ske. Rør majsstivelse ud i fløde og jævn saucen. Smag til med salt og peber.