Frisk og cremet spidskålssalat med cremefraiche og dijonsennep
Udskriv
3.79 fra 14 stemmer

Spidskålssalat

Mængden i denne opskrift passer som tilbehør til fire personer. Lav gerne ekstra, og opbevar på køl. Spidskålssalaten er lige så god i dagene efter.
Forb. tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 spidskål (ca. 350 g i snittet vægt uden stokken og de yderste blade)
  • 4 forårsløg
  • 100 g ananas på dåse (eller en tilsvarende mængde frisk ananas)
  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • 2-3 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. citronsaft valgfri
  • Salt, peber
  • Hakket persille valgfri

Sådan gør du

  • Kasseér spidskålens yderste blade, og snit resten undtagen stokken i strimler. Skyld den snittede spidskål, og "kram" den med hænderne, så den blødgøres en smule. Snit forårsløg og skær ananas i mundrette bidder. Vend begge sammen i en skål med den snittede spidskål.
  • Bland cremefraiche med sennep, honning, citronsaft, salt og peber samt eventuelt en smule hakket persille. Smag dressingen til, og vend den i skålen med spidskål. Opbevar på køl, indtil salaten skal serveres.