Lynhurtig asiatiske stegte ris med svinekød, broccoli, ærter og æg
5 fra 3 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
Ingredients
500gsvinekød(fx koteletter, mørbrad eller nakkefilet)
1løg
3fedhvidløg
½broccoli
2æg
½bdt. koriander
2limes
Olie til stegning
10dlkold ris
2dlærter fra frost
2spsk.soja
2spsk.fiskesauce
2spsk.ketchup
1tsksukker
hvid peber
Fremgangsmåde
Skær kødet ud i mundrette tern eller skiver.
Pil løg og hvidløg. Halvér løget, og skær det i tynde både. Hak hvidløget. Skær broccolien ud i små buketter, og del dem en gang eller to. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let. Pluk korianderen groft, og skær lime i både.
Varm olie op i en wok (eller på en stor pande), og start med at stege kødet ved høj varme, til de får en fin stegeskorpe og et færdigtilberedt. Sæt det til side.
Kom ekstra olie i wokken og sautér det hakkede hvidløg, til det begynder at tage farve. Tilsæt løg og broccoli, og steg videre i et par minutter. Skub nu wokkens indhold ud til siden, og kom lidt ekstra olie i midten. Tilsæt æggene, og rør i dem kortvarigt, inden du blander dem med resten af wokkens indhold. Kom nu de kolde ris og det stegte kød i wokken sammen med ærter, soja, fiskesauce, ketchup, sukker og hvid peber. Rør det hele godt sammen, steg det et par minutter, til det hele er gennemvarmet og smag så til med ekstra fiskesauce eller sukker hvis nødvendigt.
Servér straks de stegte ris sammen med limebåde og koriander, og nyd dem evt. med ekstra fiskesauce med snittet chili i samt Sriracha-chilisauce.