Opskrift på den lækreste tomatrisotto med cherrytomater på dåse, hvidvin, frisk basilikum og parmesan.
5 fra 4 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
1stort løg eller 2 små
3-4fedhvidløg
1,5dscherrytomater((eller hakkede eller flåede tomater))
Olie til stegning
300grisottoris
2dlhvidvin
8dlhønsefond- eller bouillon
100grevet parmesan
1potteplukket basilikum
Salt, peber
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Lad cherrytomaterne dryppe af i en sigte (husk at gemme tomatsaucen fra dåsen).
Sautér løget og hvidløetg i olie i en gryde, til løgene er klare. Kom risottorisene ved, og sautér dem i et minuts tid. Tilsæt hvidvin, og rør hyppigt, til den er fordampet. Bland hønsefond og væden fra tomaterne, og kom blandingen i gryden med ris lidt efter lidt, så væden langsomt arbejdes ind i risen under hyppig omrøring. Fortsæt sådan i cirka 15 minutter, til risene er kogt færdige – de skal være møre, men stadig have lidt bid. Lad cherrytomaterne simre med de sidste par minutter.
Vend halvdelen af parmesanen i, og smag risottoen til med salt og peber. Vend til sidst basilikummen i.
Servér med resten af parmesanen til at drysse over inde ved bordet.