Det meste af en flaske rødvin(+ et glas til dig selv)
3dloksebouillon
1løg(hakket)
2gulerødder(skåret i tern)
2stilke blegselleri(skåret i tynde skiver)
5fedhvidløg(hakket)
3laurbær blade
Timian
½dåse tomatpure
200gbacon i tern
Mel
Smør/olie til bruning
Salt og peber
200gsmå løg
200gchampignon
Noter
TIP: Det er ikke særligt traditionelt, men jeg smagte også til med en smule Worcestershire sauce og Ballymaloe Relish (sidstnævnte kan man vist ikke få i Danmark, men en smule ribsgele eller lignende kan også gøre det).
Fremgangsmåde
Vend okseternene i en blanding af mel, salt og peber og brun det i en stor gryde evt af flere omgange. Okseternene tages op og bacon svitses. Tilsæt herefter løg og hvidløg og svits et par minutter yderligere (tilsæt evt en sjat olivenolie hvis nødvendigt). Efter et par minutter tilsættes det hakkede løg, gulerødder og blegselleri.
Tilsæt herefter rødvin, bouillon, tomatpure og det brunede kød. Bring retten i kog. Hvis gryden er af den ildfaste slags (såsom Le Creuset), kommes den i ovnen ved 160 grader i 2 - 3 timer. Hvis ikke, så lad retten simre på komfuret men husk at røre med jævne mellemrum, så det ikke brænder på. Tilsæt champignon, hele eller skåret i mindre stykker, og de små løg den sidste halve time. Smag til med salt og peber.