Go Back
+ servings

Hjemmelavet bearnaise

No ratings yet
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 2 pastauriserede æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike (gerne med estragon)
  • 2 spsk vand
  • salt
  • 2 spsk skalotteløg (hakket fint)
  • 250 g smør
  • 2 spsk estragon (hakket fint)
  • peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret langsomt. Hæld dernæst den klare del af smørret over i en skål. Den hvide, skummende del i bunden af gryden kasseres.
  • Æggeblommer, hvidvinseddike, et drys salt og vand kommes i en anden skål, som stilles over et vandbad. Pisk indtil blandingen begynder at tykne.
  • Tilsæt så skalotteløg og dernæst det klarede smør lidt efter lidt (først ganske lidt ad gangen og senere hen i en tynd stråle), mens der piskes hele tiden. Til sidst tilsættes estragon og peber. Tilsæt eventuelt en smule mere eddike eller salt hvis nødvendigt.