Go Back

Leverpostej

No ratings yet

Ingredienser

  • 750 hakket svinelever
  • 500 g hakket spæk
  • evt. 1 - 2 ansjoser (hakkede)
  • 4 små løg (revet)
  • 3 æg
  • 5 dl mælk
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 4 ½ tsk hvedemel
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • ½ tsk allehånde
  • ½ tsk merian

Fremgangsmåde

  • Rør løg, ansjoser, spæk og mel sammen med en håndmixer eller i en foodprocessor. Herefter røres æg, merian, allehånde, salt og peber i. Når æggene og krydderierne er rørt sammen med resten, tilsættes leveren. Rør det godt sammen og tilsæt så mælk og fløde. Rør, indtil farsen har en ensartet konsistens.
  • Hæld nu farsen i 500 g aluforme (mine var som sagt 4,5 dl forme) men undlad at fylde den helt til toppen, da leverpostejen hæver under bagning. Leverpostejen bages i vandbad i en 190 grader varm ovn i cirka 1 time.