Go Back

Hel, ovnstegt kylling med friske urter, ovnstegte kartofler og ærtesalat

No ratings yet

Ingredienser

  • 1 kylling på cirka 1400 gr
  • en stor håndfuld friske urter (hakket (bland gerne forskellige slags som rosmarin, timian, salvie, basilikum, persille og purløg))
  • 2 - 3 spsk blødt smør
  • 2 tsk tørrede krydderier (brug yndlingskrydderiblandingen)
  • et fed hvidløg (skåret i tynde skiver)
  • salt og peber
  • kartofler skåret i halve
  • en sjat olivenolie

Ærtesalat:

  • 100 g sukkerærter
  • 100 g ærter
  • 100 g sugersnaps
  • 1 dl perløg
  • en klat smør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Vend kartoflerne med olivenolie, salt og peber og læg dem i et ovnfast fad. Bland herefter de hakkede urter med smør, hvidløg, salt, peber og tørrede krydderier. Fra halssiden løsnes skindet forsigtig på brystet af kyllingen, hvorefter en del af krydderurteblandingen skubbes op under skindet. Skær herefter et par ridser i underlåret og gnid lidt af krydderblandingen ind under skindet og ind i kødet. Gnid resten indeni og udenpå kyllingen.
  • Læg kyllingen ovenpå kartoflerne og steg den i cirka 1 time og 20 minutter ved 180 grader (bliver den for mørk på toppen dæk da med sølvpapir). Når kyllingen er færdig tages den ud og sættes på et andet fad. Vand kartoflerne og lad dem stege under ovnens grillfunktion i cirka 10 minutter, mens kyllingen holdes varm under sølvpapir og evt et viskestykke. Server med din yndlingsalat, ovnstegte kartofler og eventuelt en sovs.

Ærtesalat:

  • Hvis nødvendigt fjern enderne af sukkerærter og sugarsnaps og kog i en smule vand tilsat salt under låg i cirka 2 minutter (bruges der friske ærter, kan de koges med). Bland herefter med ærter, smør, perleløg , salt og peber og server straks.