Go Back
+ servings

Ovnstegt pighvar med tomat, hvidløg og kapers

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 fiskefileter fra pighvar eller anden fladfisk
  • 1,5 - 2 dl olivenolie eller anden god olie
  • et par spiseskefulde friske urter (hakket)
  • salt og peber
  • 1 tomat (fjern kerner og skær i tern)
  • 1 spsk kapers
  • 1 fed hvidløg (skåret i tynde skiver)
  • 1 spsk hakket persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Bland de hakkede, friske urter med en smule salt og peber samt cirka to tredjedele af olien. Vend fileterne heri, læg dem i et ovnfast fad og steg dem under høj varme på ovnens grillfunktion med skindsiden opad i cirka 8 til 10 minutter alt efter fileternes størrelse (vær opmærksom på, at olien kan begynde at ryge, hvis den kommer for tæt på grillelementerne).
  • Mens fisken steger færdig i ovnen blandes resten af olien med hvidløg, tomat, kapers, persille, salt og friskkværnet peber. Blandingen hældes over den færdige pighvar, som serveres straks med nye kartofler.