180gsukker + 2 spsk ekstra til at drysse på toppen af kagen
3æg
1tskvaniljeessens eller vaniljesukker
150ghvedemel
50gstødte mandler
2tskbagepulver
250grabarber(renset og skåret i 2 cm lange stykker)
evt 2 spsk flormelis til at drysse på inden servering
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker cremet og tilsæt et æg ad gangens, mens der fortsat piskes. Tilsæt vanilje og rør grundigt. Bland mel, stødte mandler og bagepulver og rør det i dejen, som hældes i en smurt springform. Tryk rabarberstykkerne ned i dejen og drys med sukker.
Bag kagen i cirka 30 - 35 minutter i en 180 grader varm ovn. Kagen er færdig, når man stikker en stegenål eller lignende ned i kagens midterste punkt, og den kommer ud ren. Lad kagen køle af, drys eventuelt med flormelis og server med cremefraiche, flødeskum, vaniljeis eller custard.