Go Back

Rabarberkage

No ratings yet

Ingredienser

  • 160 blødt smør
  • 180 g sukker + 2 spsk ekstra til at drysse på toppen af kagen
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljeessens eller vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 50 g stødte mandler
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g rabarber (renset og skåret i 2 cm lange stykker)
  • evt 2 spsk flormelis til at drysse på inden servering

Fremgangsmåde

  • Pisk smør og sukker cremet og tilsæt et æg ad gangens, mens der fortsat piskes. Tilsæt vanilje og  rør grundigt. Bland mel, stødte mandler og bagepulver og rør det i dejen, som hældes i en smurt springform. Tryk rabarberstykkerne ned i dejen og drys med sukker.
  • Bag kagen i cirka 30 - 35 minutter i en 180 grader varm ovn. Kagen er færdig, når man stikker en stegenål eller lignende ned i kagens midterste punkt, og den kommer ud ren. Lad kagen køle af, drys eventuelt med flormelis og server med cremefraiche, flødeskum, vaniljeis eller custard.