Go Back
+ servings

Kyllingelår i fad med tomater, kartofler og hvidløg

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingelår
  • små kartofler (så mange du nu synes)
  • 1 løg
  • 6 - 8 hvidløgsfed
  • 1 bakke cherrytomater - gerne på stilk
  • 1 håndfuld frisk basilikum eller 1 tsk tørret
  • 1 dl hønsebouillon/hønsefond
  • salt og peber
  • en sjat olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne hvis nødvendigt. Kom dem herefter i en gryde, som bringes i kog. Lad dem simre i cirka ti minutter.
  • Imens forberedes resten af ingredienserne. Pil løget, og skær det i både. Hvidløgsfed gives et let bank med bagsiden af en kniv eller lignende, så der er "hul igennem". Kom både hvidløg og løg i et ovnfast fad sammen med kylling, de kogte kartofler og tomaterne. Hæld bouillon/fond i fadet, smid en håndfuld basilikum over, og drys rundhåndet med salt og peber. Slut af med at hælde en sjat olivenolie over hele molevitten, inden det ryger i en 200 grader varm ovn i cirka 50 minutter. Mangler man lidt sprødhed til sidst, kan de sidste fem minutter eventuelt være under ovnens grillfunktion.