Go Back

Rabarbertærte

5 fra 1 stemme

Ingredienser

Dej:

  • 225 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 350 g mel

Fyld:

  • 700 g rabarber
  • 140 g sukker
  • spsk kartoffelmel
  • kornene fra ½ stang vanilje (valgfri)
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Bland smør og sukker sammen til en ensartet masse. Kom herefter æggene i og pisk grundigt (gerne med håndmixer). Hæld gradvist melet i mens der fortsat piskes. Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen til kugle, som pakkes ind i bagepapir. Lad dejen hvile på køl mindst en time – eller gerne natten over.
  • Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn/160 grader varmluftsovn.
  • Rens rabarber, og skær dem i cirka 2 centimenser store stykker. Bland sukker med kartoffelmel og kornene fra en halv stang vanilje.
  • Rul cirka halvdelen af dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform. Kom rabarber ovenpå tærtedejen, og fordel til sidst sukkeret over. Rul den resterende dej ud, og lav et fletlåg, som forsigtigt lægges over.
  • Pisk ægget og pensl dejen. Bag tærten midt i ovnen i cirka 45 - 55 minutter. Dæk med et stykke sølvpapir, når den er gylden (jeg plejer at gøre det efter cirka 25 minutter).Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
  • Tip: Hele dejen kan laves i en foodprocessor. Følg blot samme fremgangsmåde som anvist foroven.