150ghvidkål eller spidskål(cirka 1/4 af et lille hoved)
ca 200 - 250 g hakket oksekød
1spsk.karry
1tsk.spidskommen
chilipulver efter smag
salt og peber
1æg til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunket vand og tilsæt halvdelen af olien, salt og mel. Ælt dejen til den er blød og smidig, og sæt den til at hæve tildækket et lunt sted i mindst 30 minutter.
Imens forberedes fyldet. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl guleroden og riv den groft. Snit kålen fint.I en wok eller i en stor pande varmes resten af olien. Tilsæt karry og brænd den af, inden løg og hvidløg tilsættes. Tilsæt det hakkede oksekød og brun grundigt, og kom så gulerod, hvidkål, spidskommen, chili, salt og peber ved. Lad fyldet stege videre, indtil grøntsagerne er faldet sammen - det tager cirka fem minutter. Smag til med yderligere krydderier, hvis nødvendigt.
Ælt dejen godt igennem, og del den i cirka otte stykker, hvis du ønsker små pirogger. Rul dem ud til en cirkel på størrelse med en lille desserttallerken, og kom fyld på den ene halvdel. Pensl med æg i kanten, og vend så dejen over fyldet, så der dannes en halvmåne. Forsegl kanten - enten som på billedet eller ved at bruge en gaffel, og pensl med æg.
Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en 200 grader varm oven i 10 - 15 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.