3,5dlgrøntsagsbouillon(hønsebouillon kan også bruges)
100gbabyspinat(alm. spinat kan også bruges)
Salt og peber
Fremgangsmåde
Pil løgene og hak det ene af dem (det andet gemmes til karamelliserede løg). Pil og hak hvidløg, og snit bladselleri fint. Varm en sjat olie i en gryde, og svits det hakkede løg, hvidløg og bladselleri i et par minutter. Herefter kommes linserne i, og der svitses atter et minuts tid. Hæld så bouillon ved, læg låg på og skru ned for varmen. Lad simre i omtrent 20 minutter, indtil linserne næsten er møre.Imens gryden simrer, skæres det andet løg i både.
Varm resten af olien i en pande ved svag varme, og steg løgene, indtil de er godt brune og karamelliserede. Det tager cirka 20 minutter. Pas på med ikke at skrue for højt op for varmen, for så risikerer du, at de brænder på.
Tag låget af gryden med linser, og lad det simre videre i fem minutter, indtil linserne er møre, og væden er kogt en smule ind. Vend spinat i gryden og rør, indtil den er faldet sammen.
Smag hele herligheden til med salt og peber, og vend de karamelliserede løg i ved servering.