Go Back
+ servings

Baba ganoush (auberginedip)

No ratings yet
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 2 mellemstore auberginer eller 3 små
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk tahini (sesampasta)
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk stødt koriander (valgfri)
  • Saft af 0,5 - 1 citron
  • 0,5 dl olivenolie
  • Hakket persille til pynt (valgfri)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter, eller indtil de er rynkede og bløde indeni (tjek evt. med en stegenål eller lignende). Lad auberginerne køle af.Når auberginerne er kølet af, halveres de på langs og kødet skrabes ud. Blend sammen med hvidløg, tahini, olivenolie, citronsaft og krydderier. Smag til, drys med hakket persille, stænk en smule olivenolie over, og server med grøntsagsstænger, pitachips, brød eller lignende.