3,3cup (7,8 dl )(hvedemel - gerne med højt proteinindhold)
2,5spskblødt smør
2æg
1,5tsksalt
Evt. sesamfrø(birkes og/eller græskarkerner)
Fremgangsmåde
Bland vand, mælk, tørgær og sukker. Lad det trække i cirka fem minutter, indtil det begynder at skumme. Smuldr smørret ind i hvedemelet, tilsæt salt og det ene æg. Mens der røres i dejen, tilsættes gærblandingen. Saml dejen og ælt den i 8 - 10 minutter, gerne på røremaskine, indtil den er blød, smidig og elastisk. Lad den hæve et lunt sted i 1 - 2 timer, indtil den har vokset til dobbelt størrelse.
Del dejen i 8 lige store stykker (jeg vejede dejen og dividerede med 8 for at for en helt ensartet størrelse), tril til boller og lad hæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 1 - 2 timer.
Opvarm ovnen på 200 grader og still et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen. Pisk det resterende æg sammen med 1 spsk. vand, pensl bollerne og drys med enten sesam, birkes, græskarkerner eller en blanding af de tre. Bag midt i ovnen i cirka 15 minutter, eller indtil burgerbollerne er gyldne.