Go Back

Peberkagehus

No ratings yet

Ingredienser

Dej:

  • 250 g smør
  • 200 g brun farin
  • 7 spsk. lys sirup
  • 600 g hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. sort peber

Glasur:

  • 500 g flormelis
  • 2 past. æggehvider

Noter

Tips og tricks:
  • Prøv at benytte madfarve til at farve noget af glasuren.
  • Har man mod på det, kan man sagtens lave sin egen peberkageskabelon. Hvis ikke, så findes der et rigt udvalg på nettet. Søg på "gingerbread house".
  • Kagerne kan godt flyde en anelse ud under bagningen. Derfor kan det være en god idé at lægge den brugte skabelon ovenpå den enkelte kagedel, lige når den er kommet ud af ovnen og så skære til, så formen passer. Skulle formene ikke passe helt sammen er det blot om at komme rigelige mængder glasur på, som kan udfylde hullerne.

Fremgangsmåde

Dej:

  • Smelt smør, brun farin og sirup over jævn varme i en gryde. Lad det køle af en lille smule. Bland alle de tørre ingredienser og vend sammen med smør- og sukkerblandingen. Skær ud efter den ønskede skabelon og bag i en 200 grader varm ovn (180 grader ved varmluft) i cirka 12 minutter, indtil kanterne er blevet en anelse mørkere. Lad dem hvile kort på bagepladen, og overfør så delene til en rist for at køle helt af.

Glasur:

  • Pisk flormelis og æggehvider grundigt med elpisker eller i køkkenmaskine. Glasuren skal være rimelig fast, men stadig til at arbejde med. Er den alt for fast, kan man tilsætte en lille smule ekstra æggehvide, men pas på, da glasuren hurtigt kan blive for flydende. Når alle de udskårne kagedele er kølet helt af, kommes glasuren i en sprøjtepose, hvorefter man bruger den til at lime de forskellige dele sammen. Støt eventuelt husets vægge med glas, æggebægre eller lignende. Lad det hele stå nogen tid, ideelt natten over men en time har også fungeret for mig, så glasuren kan tørre, inden huset pyntes.

Pynt:

  • Alle former for slik, sukkerdrys og sukkerfigurer.
  • Pynt huset med slik med den resterende glasur.