500gbær(fx hindbær, jordbær, blåbær, brombær eller bagt/simre frugt)
Bærlikørsauce
125ghindbær
2spsk.sukker
1dlvand
½dlhindbærlikør(valgfri)
Fremgangsmåde
Pisk æggehvider stive - gerne i en køkkenmaskine eller med elpisker- og kom sukker i en spiseskefuld ad gangen under piskning. Når marengsmassen er tyk og blank piskes hvidvinseddike og majsstivelse i. Fordel i seks små cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 125° i 1 time og 15 minutter. Lad køle af - evt. i eftervarmen i ovnen.
Pisk fløden stiv og fordel oven på sammen med bær og bærlikørsauce lige inden servering.
Bærlikørsauce
Bring hindbær, sukker og vand i kog i en gryde og lad det simre i 15 minutter. Blend, pres igennem en si og afkøl. Smag til med bærlikør.