Go Back
+ servings

Æblecrumble

No ratings yet
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 5-6 store madæbler
  • 2 spsk. vand
  • 100 g sukker (heraf 2 spsk. til æblerne)
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. rosiner (valgfri)
  • 150 g mel
  • 100 g koldt smør i tern
  • 50 g havregryn
  • 1 knsp. salt

Vaniljecreme

  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede, se intro)
  • 30 g sukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 4 dl sødmælk (eller 3 dl mælk og 1 dl fløde)
  • 1 vaniljestang eller vaniljeessens

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl æblerne og skær i tern. Kom i en gryde med 2 spsk. vand og 2 spsk. sukker. Bring i kog under låg og lad det simre i 3 – 4 minutter, indtil æbleternene er blevet lidt møre (de skal ikke være helt udkogte). Rør kanel i, hæld det hele i et ovnfast fad og top med rosiner. Kom resten af sukkeret, mel, smør, havregryn og salt i en skål og bland med fingrene, indtil det ligner grove brødkrummer. Fordel oven på æblefyldet. Bag midt i ovnen i 25 – 30 minutter, indtil toppen er sprød og gylden.
  • Server med vaniljecreme (se opskrift herunder), vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Vaniljecreme

  • Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Kom mælk i en gryde med vaniljekorn og bring til kogepunktet. Hæld den varme mælk i æggemassen lidt efter lidt, mens der konstant piskes. Hæld det hele tilbage i gryden, varm forsigtigt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Vaniljecremen kan både serveres lun og kold.