Go Back
+ servings

Salat med portvinspocherede pærer, blå ost og valnødder

No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl portvin
  • 2 dl vand
  • ½ dl sukker
  • 2 stk. stjerneanis
  • 4 pærer
  • 2 spsk. god olie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 150 g blåskimmelsost
  • 75 g valnødder
  • Salatblade (fx feldsalat)

Fremgangsmåde

  • Skræl pærer og skær i både. Bring portvin, vand, sukker og stjerneanis i kog i en gryde og kom pærebådene i. Lad dem simre i omtrent 10 minutters tid, indtil de er møre. Tjek med en kødnål eller lignende. Lad pærebådene køle af i kogelagen og opbevar dem på køl i kogelagen (helst i en beholder med låg), indtil de skal bruges.
  • Reducer kogelagen til 1 dl og pisk olie og balsamicoeddike i. Anret blåskimmelost og ristede valnødder på en bund af salatblade og top med portvinspocherede pærer og den indkogte kogelage.