Go Back

Kyllingeleverpaté med cognac på surdejsbrød

No ratings yet

Ingredienser

  • 500 g kyllingelever
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kv. frisk timian
  • 125 g smør (+ 20 g til stegning)
  • ¾ dl fløde
  • 4 spsk. cognac
  • Surdejsbrød
  • Salt og peber

Lynsyltede løg:

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  • Trim kyllingelever for sener. Hak løg og hvidløg og steg et par minutter på en pande i 20 gram smør, indtil løgene er klare. Tilsæt kyllingelever og timian og steg, indtil kyllingeleveren lige akkurat er gennemstegt. Smelt imens den resterende smør i en gryde. Blend pandens indhold med det smeltede smør, fløde, cognac og salt og peber. Kør evt. patéen igennem en finmasket si hvis nødvendigt. Hæld i én stor skål eller beholder eller flere små. Lad patéen køle af og top evt. med klaret smør.
  • Skær surdejsbrødet i skiver, smør med paté og top med de lynsyltede løg. Cornichoner eller drueagurker vil også gøre sig godt heri.

Lynsyltede løg:

  • Skær løg i skiver og giv eddike, sukker og vand et opkog. Hæld over løgringene og lad trække på køl, indtil de skal bruges.