Go Back
+ servings

Hjemmelavede donuts

No ratings yet
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 20 g gær
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 g mel
  • Olie til friturestegning

PYNT:

  • Flormelis eller stødt sukker (eller glasur på flormelis og vand)
  • Frysetørrede hindbær og groft lakridspulver

Fremgangsmåde

  • Smelt smør, tilsæt mælk og tag af varmen. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker og salt. Pisk let og tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt godt og lad dejen hæve tildækket i 1 – 2 timer, indtil den er dobbelt så stor.
  • Slå dejen ned, rul ud til et par centimeters tykkelse og udstik i små cirkler. Udstik herefter et mindre hul i midten og gem gerne dejen fra sidste udstikning. Læg donuts på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 20 – 30 minutter.
  • Varm olien i en gryde og friter et par donuts ad gangen i 4 – 5 minutter, indtil de er gyldne og færdigstegte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, indtil de kan håndteres. Vend i herefter i flormelis eller sukker eller dyp den ene side i glasur og pynt med frysetørrede bær og lakridspulver.