Go Back
+ servings

Vildttatar med rødbede og solbær

No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor rødbede
  • Olie til pensling
  • 4 små rødbeder
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. eddike
  • 1 skalotteløg
  • 400 g hakket inderlår eller filet af kronvildt
  • 2 tsk. sennep
  • 2 æggeblommer
  • 4 skiver rugbrød eller andet groft brød
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. finthakket eller skrabet peberrod
  • 2 spsk. frysetørrede solbær*
  • Rød skovsyre til pynt
  • Salt, peber

Noter

*Frysetørrede solbær kan blandt andet købes i Mette Blomsterbergs webshop eller i Magasin.

Fremgangsmåde

  • Skræl og skær den store rødbede i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern, læg på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med olie. Bag i ca. 30 minutter ved 140°, eller indtil chipsene er sprøde.
  • Kog de små rødbeder i ca. 20 minutter, indtil de er møre (stik en kødnål eller lille kniv i dem for at tjekke). Afkøl en anelse, indtil de kan håndteres, og smut dem derefter ud af skrællen. Skær i kvarte og glasér på en pande i honning, smør og eddike. Afkøl til stuetemperatur.
  • Hak skalotteløg og bland med hakket kronvildt, sennep og æggeblommer. Smag til med salt og peber.
  • Anret på brød smurt med mayonnaise blandet med revet peberrod og top med rødbedechips og glaserede rødbeder. Pynt med rød skovsyre og knuste frysetørrede solbær.