Go Back
+ servings

Berlinere med æblefyld

No ratings yet
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 20 g gær
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 g mel
  • 5 stk madæbler
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • Olie til friturestegning
  • 3 dl flormelis

Fremgangsmåde

  • Smelt smør, tilsæt mælk og tag af varmen. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker og salt. Pisk let og tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt godt og lad dejen hæve tildækket i 1 – 2 timer, indtil den er dobbelt så stor.
  • Lav imens fyldet. Skræl æbler, fjerne kernehus og skær i tern. Kom i en gryde sammen med 2 spsk. vand, sukker og kanel. Kog til en fin æblegrød under låg. Er der klumper i, kan man give den en tur med en stavblender.
  • Slå dejen ned, rul ud til et par centimeters tykkelse og udstik i små cirkler. De må ikke være for store, da de vokser under friteringen. Kom på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 20 – 30 minutter.
  • Varm olien i en gryde og friter et par donuts ad gangen i 4 – 5 minutter, indtil de er gyldne og færdigstegte i midten. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, indtil de kan håndteres. Vend i flormelis og sprøjt fyldet ind i midten. Drys evt. lidt ekstra flormelis over ved servering.