Smelt smør, tilsæt mælk og tag af varmen. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker og salt. Pisk let og tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt godt og lad dejen hæve tildækket i 1 – 2 timer, indtil den er dobbelt så stor.
Lav imens fyldet. Skræl æbler, fjerne kernehus og skær i tern. Kom i en gryde sammen med 2 spsk. vand, sukker og kanel. Kog til en fin æblegrød under låg. Er der klumper i, kan man give den en tur med en stavblender.
Slå dejen ned, rul ud til et par centimeters tykkelse og udstik i små cirkler. De må ikke være for store, da de vokser under friteringen. Kom på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 20 – 30 minutter.
Varm olien i en gryde og friter et par donuts ad gangen i 4 – 5 minutter, indtil de er gyldne og færdigstegte i midten. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, indtil de kan håndteres. Vend i flormelis og sprøjt fyldet ind i midten. Drys evt. lidt ekstra flormelis over ved servering.