Go Back
+ servings

Hjemmelavet pasta penne med chorizo, tomat og chili i en cremet sauce

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 200 g små tomater (fx cherry- eller blommetomater)
  • Olivenolie
  • 100 g chorizo (ikke skiveskåret)
  • ½ rød chili
  • ½ løg
  • 2-3 hvidløgsfed
  • ½ tsk fennikelfrø
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl flødesalt og peber efter smag
  • 1 håndfuld friskrevet parmesanost

Pynt:

  • frisk oregano og/eller persille

Pasta penne

  • 250 g hvedemel (alternativt 200 g durumhvedemel + 50 g hvedemel)
  • 1 æg + vand (95 g i alt)

Fremgangsmåde

  • Halvér tomaterne, læg dem i et ovnfast fad og dryp lidt olivenolie over. Krydr med salt og peber og sæt fadet i en 150 grader varm ovn i ca. 1 time eller til, de er tilpas bagte.Lav pastaen som anvist herunder.
  • Skær chorizo i grove tern, hak chili, løg og hvidløg. Varm lidt olie i en pande, sautér fennikelfrø kort og tilsæt chorizo, løg og hvidløg. Steg videre et par minutter og tilsæt dernæst tomatpuré og fløde. Rør sammen, smag til med salt og peber og vend saucen sammen med den kogte penne og de ovnstegte tomater. Drys med friske urter og masser af friskrevet parmesan.

Pasta penne

  • Sæt penne-skiven i pastamaskinen og hæld mel i. Pisk æg og vand sammen, tænd maskinen og indstil den til program 1 (lille portion). Tryk start og hæld langsomt æg- og vandblandingen i gennem åbningen i låget. Skær i passende størrelse, når pastaen begynder at komme ud. Kog i ca. 7-8 minutter i letsaltet vand, til pastaen er ’al dente’.
  • Servér gerne pastaretten med godt brød og en god salat.