Go Back
+ servings
Hot wings med slaw og bagte kartofler

Hot wings med slaw og bagte kartofler

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hot wings

  • 6 chilipebere
  • 2 hvidløg (fed)
  • 1,5 dl lagereddike
  • 100 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 24 kyllingevinger
  • 1 l smagsneutral olie (fx rapsolie.)

Coleslaw

  • 1 spidskål
  • 3 gulerødder (store )
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 1,5 dl mayonnaise
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. sukker
  • salt
  • peber

Bagte kartofler

  • 4 bagekartofler
  • olie
  • salt

Noter

Nyd hot wings med coleslaw og bagte kartofler.

Fremgangsmåde

Hot wings

  • Hak chilipeberne groft. Pil og hak hvidløget groft. Kom begge dele i en gryde sammen med eddike, smør og salt. Bring gryden i kog, lad den simre under låg i 10 minutter, og blend saucen helt glat.
  • Bland hvedemel, røget paprika, cayennepeber og hvidløgspulver i en skål. Del evt. kyllingevingerne ved leddene, og vend dem i melblandingen.
  • Varmen olien op i en stor gryde til ca. 180 grader (tjek evt. temperaturen med et sukkertermometer), og steg kyllingevingerne i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og vend dem herefter med saucen.

Coleslaw

  • Snit spidskålen. Skræl gulerødderne, og riv dem – evt. med en julienneskræller. Bland cremefraiche, mayonnaise, eddike, sennep, sukker, salt og peber, og smag dressingen til. Vend den sammen med grøntsagerne.

Bagte kartofler

  • Vask kartoflerne, og dup dem tørre. Prik dem et par steder med en gaffel, og skær et kryds på toppen. Gnid dem ned i olie og salt – kom også lidt i krydset, og læg dem i et ovnfast fad.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 60-80 minutter afhængigt af kartoflernes størrelse.