Go Back
+ servings
Hjemmelavet falafel med yoghurtdressing

Hjemmelavet falafel med yoghurtdressing

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g tørrede kikærter
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk løg (lille)
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. spidskommen (stødt)
  • 1 tsk. koriander (stødt )
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ l smagsneutral olie (til stegning, fx solsikke)
  • 2 dl yoghurt naturel
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. urter (hakkede, gerne bredbladet persille)
  • hvidløg (Evt. lidt presset )

Fremgangsmåde

  • Udblød kikærterne i vand i 12 timer. Skyl og dræn kikærterne og hæld dem i en skål. Hak hvidløg og løg groft og kom begge dele i skålen sammen med bredbladet persille og citronsaft. Blend til en grov fars (gerne med stavblender) og tilsæt krydderier og bagepulver. Vend det hele sammen og stil på køl i 30 minutter.
  • Varm olien i en pande og form kikærtblandingen til falafler. Steg dem gyldne på begge sider og læg på fedtsugende papir.
  • Tip: Er kikærteblandingen for våd, kan du tilsætte en smule hvedemel.
  • Bland alle ingredienserne og smag til.