Go Back
+ servings
Kalvegryde med hvidvin, urter og rodfrugter

Kalvegryde med hvidvin, urter og rodfrugter

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kalvekød ( i tern)
  • Olie (til stegning)
  • 1 stk løg (stort )
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 3 dl hvidvin
  • 3 dl vand (eller kalve-/oksefond)
  • timian (Et par kviste frisk eller 1 tsk. tørret)
  • 2 stk laurbærblade
  • 800 g skrællede rodfrugter (fx sød kartoffel, beder, pastinak, gulerod)
  • Salt
  • peber
  • sukker (et nip )

Fremgangsmåde

  • Varm en god sjat olie i en gryde. Krydr kalvekødet med salt og peber og brun det ad flere omgange. Tag det op af gryden.
  • Pil og hak løg og hvidløg og sautér i lidt olie i gryden i et par minutter, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt tomatpuré, hvidvin, vand/fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog og sæt den i en 150 grader varm ovn.
  • Forbered imens rodfrugterne og kom dem i gryden, efter den har passet sig selv i 45 minutter. Lad retten simre endnu 45 minutter, til kødet er mørt, og grøntsagerne er tilberedte. De må gerne stadig have en anelse bid. Smag til med salt, peber og evt. en anelse sukker.