Go Back
Kammuslinger med agurk, blomkaalscreme og dild

Kammuslinger med agurk, blomkålscreme og dild

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 100 g blomkål
  • 1,5 dl fløde
  • 1 bdt. dild
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1/4 agurk
  • 8-12 kammuslinger (gerne med skal)
  • Olie til stegning
  • Dild til pynt
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Skær blomkål ud i buketter og kog dem møre i vand. Giv dem dernæst et opkog i fløden, blend og sigt. Smag til med salt. Blend dild med olie og sigt.
  • Kog en syltelage af eddike og sukker, afkøl, og vend agurketern i.
  • Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle hvis nødvendigt, og drys en smule salt på. Steg kammuslingerne i olie på en non-stick pande i ca. 1 minut på hver side afhængigt at størrelse.
  • Anret i små skåle eller i kammuslingeskallerne sammen med blomkålscremen, dildolien, syltede agurketern, dildkviste og et drys peber.