Go Back
+ servings
Koldskaal med jordbaer, citron og vanilje

Koldskål med jordbær, citron og vanilje

5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 4 stk æggeblommer
  • Kornene (fra 1 vaniljestang)
  • 7 dl tykmælk
  • 7 dl kærnemælk
  • 1 stk økologisk citron
  • 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og æggeblommer grundigt sammen i en skål, til det får en cremet konsistens. Blend halvdelen af jordbærrene sammen med en smule af kærnemælken. Hæld blandingen i skålen med æggeblommerne, og tilsæt den resterende kærnemælk, tykmælk og og kornene fra vaniljestangen. Tilsæt lidt revet citronskal, og smag det hele til med citronsaft samt ekstra sukker, hvis nødvendigt.
  • Halvér de resterende jordbær, og servér dem i koldskålen sammen med kammerjunkere.