Go Back
+ servings
Spicy bønnesuppe med chorizo

Spicy bønnesuppe med chorizo

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g chorizo
  • 1 løg (stort)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 chilipeber
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 stk rød (gul eller orang peberfrugt)
  • 4 stk gulerødder
  • Olivenolie ( til stegning)
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 l hønsefond/-bouillon
  • 1 dåse black-eyed bønner
  • 1 håndfuld snittet grønkål
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Skær chorizoen i mundrette bidder. Pil og hak løg og hvidløg, og hak chilien. Snit bladsellerien, og skær peberfrugterne i grove tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
  • Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde, og steg chorizoen i et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagerne, chilien og hvidløgene, og steg videre ved jævn varme i 4-5 minutter.
  • Tilsæt timian, laurbærblade og flåede tomater – mos dem lidt med grydeskeen.
  • Hæld nu bouillonen i gryden, og bring den i kog.
  • Lad det hele simre i 10-15 minutter, og tilsæt bønnerne og den snittede grønkål.
  • Lad dem simre med i et par minutter, og smag suppen til med salt og peber.
  • Justér eventuelt smagsbalancen med ekstra chili, citronsaft og sukker.
  • Servér med godt brød.