Go Back
+ servings

Røget laks med råsyltet fennikel, æble og syrnet fløde med peberrod

No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk fintrevet peberrod
  • 2 fennikler
  • 1 æble
  • 2 spsk æblegastrik*
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g røget laks af god kvalitet – gerne fra Rossini
  • En lille håndfuld rugbrødskiks**
  • 1 bdt. dild
  • Salt og peber

Noter

*Jeg brugte Æblegastrik fra Samsø Landkøkken købt i Mad&Vin. Kan du ikke finde æblegastrik, så kan du blot nøjes med at komme lidt ekstra eddike og ½ tsk sukker i.
**Man kan i dag finde rugbrødskiks eller –chips i de fleste bedre supermarkeder. Du kan dog også lave dem selv ved at riste tyndtskåret rugbrød smurt med smør og drysset med havsalt i ovnen ved 180 grader, til det er sprødt.

Fremgangsmåde

  • Bland piskefløde i en skål med citronsaft, og lad den stå lunt i 20-30 minutter, til den tykner. Tilsæt peberrod og salt, og pisk den en anelse, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
  • Halvér fennikler, og snit dem tyndt – eventuelt på et mandolinjern. Udkern æblet, og skær det i tynde både. Læg begge dele i en skål, og vend æblegastrik, eddike, olie, salt og peber i. Lad det trække i 10-15 minutter.
  • Skær laksen ud efter ønske, og læg stykkerne i bunden af en skål eller tallerken for portionsanretning eller på et fad. Top med fennikel og æble (uden væden fra bunden af skålen), og fordel den syrnede fløde oven på. Knus rugbrødskiksene, drys dem på den syrnede fløde, og pynt med dild. Servér straks.