Go Back
+ servings

Affogato – Vaniljeis i stærk kaffe

No ratings yet
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 5 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl mælk
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 6 små kopper stærk kaffe eller espresso

Fremgangsmåde

  • Kom fløde og mælk i en gryde sammen med vaniljekorn, og varm op til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Hæld en smule af den varme flødeblanding i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld dernæst resten i under fortsæt piskning, kom det hele tilbage i gryden, og varm langsomt op under omrøring, til du får en tyk creme. Undgå at temperaturen bliver for høj, da du risikerer, at det skiller.
  • Afkøl cremen, og kør den på ismaskine. Hæld i en beholder, inden isen bliver for stiv, og sæt den i frysen.
  • Bryg kaffen, så stærk som du ønsker den, og lav kugler ud af isen (dette kan du også gøre på forhånd, hvorefter du sætter iskuglerne tilbage i fryseren. På den måde smelter isen ikke for hurtigt, når den varme kaffe kommer over). Læg en stor eller flere små kugler is en kop eller et glas, og hæld kaffen over.
  • Servér straks med en lille ske.