Go Back
+ servings

Thailandske stegte ris med kylling (khao pad gai)

Simpel og autentisk opskrift på thailandske stegte ris med kyllingestrimler, løg, tomat og babymajs.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet i tynde strimler
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 125 g babymajs
  • 2 tomater
  • 1 lime (kan erstattes med citron)
  • 2 forårsløg
  • 2 æg
  • Smagsneutral olie til stegning
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk ketchup
  • 4 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk hvid peber
  • 10 dl kogte ris (gerne jasminris)

Noter

Prøv også retten med kinarejer eller svinekød i strimler. Begge dele passer lige så godt i retten som kylling.

Fremgangsmåde

  • Pil løg og hvidløg. Skær løgene i tynde både og hak hvidløget. Skær babymajs i skrå skiver og tomaterne og lime i både. Snit forårsløgene. Slå æggene ud i en lille skål og pisk dem let.
  • Varm olie i en wok (vær ikke nærig med den for det bedste resultat), og sautér hvidløget, til det begynder at tage farve. Tilsæt kyllingestrimlerne og brun dem. Tilsæt løg og babymajs, og steg yderligere et par minutter, inden indholdet i wokken skubbes ud til siden. Kom lidt olie i midten af wokken, og hæld æggene i. Rør dem rundt, og bland dem så med kød og grøntsager.
  • Tilsæt nu den kolde ris sammen med soja, ketchup, fiskesauce, sukker og hvid peber. Rør det hele sammen, og smag til med mere fiskesauce, peber eller sukker hvis nødvendigt.
  • Drys de stegte ris forårsløg, og servér straks sammen med limebåde samt ekstra fiskesauce til at krydre med ved bordet.