Go Back
+ servings

Pomelosalat med rejer og cashewnødder

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk limesaft
  • 4 spsk sukker
  • 1 pomelo
  • 20 mellemstore kogte (pillede rejer)
  • 1 lille håndfuld cashewnødder
  • 4 asiatiske skalotteløg (eller 1 lille rødløg)
  • 1 chili
  • ½ bundt koriander
  • Evt. 100 g brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde

  • Knus hvidløget, og bland det med fiskesauce, limesaft og sukker. Rør, til sukkeret er opløst.
  • Skær skrællen af pomeloen, og skær den i fileter. Kassér den tykke hvide hinde rundt om frugtkødet og bræk hver filet i grove stykker.
  • Hak cashewnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Pil skalotteløget og skær det i tynde skiver. Fjern frøene fra chilien, og hak den fint (behold frøene, hvis du er glad for stærk mad). Hak korianderen groft.
  • Vend dressingen sammen med pomelo og rejer, og anret salaten på en tallerken eller i en skål sammen med brøndkarse, skalotteløg, cashewnødder, koriander og chili.