Go Back
+ servings

Spinattærte med kartoffel og feta

Nem, lækker og saftig spinattærte med kartoffel og feta. Nyd den evt. med en god salat med vinaigrette.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse50 min
I alt1 t

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 4 æg
  • 125 g kartofler
  • 300 g babyspinat
  • 100 g fetaost
  • 2 løg
  • 3 dl cremefraiche
  • 1 tsk salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Hak det kolde smør i tern, og kom det i en foodprocessor sammen med melet. Blend til det ligner brødkrummer. Alternativt kan man smuldre smørret ind i melet med fingrene. Pisk det ene af æggene let, kom det ved, og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud, kom den i en tærteform, og prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i en halv time.
  • Forbag tærtebunden i ti minutter i en 180 grader varm ovn.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i en centimeter store tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hæld vandet fra, og sæt kartoffelternene til side. Skyl spinaten. Vend den på en varm pande med det vand, der hænger ved, indtil den falder sammen. Sæt til side.
  • Hak fetaost og løg groft, og fordel begge dele på tærtebunden sammen med spinat og kartofler. Pisk de resterende æg sammen med cremefraiche, tilsæt salt og peber, og hæld blandingen over fyldet.
  • Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter.