Go Back
+ servings

Spicy sichuan wontons i chiliolie

5 fra 2 stemmer
Antal: 20 stk

Ingredienser

Wontons:

  • 175 g hakket svinekød
  • 1 hakket forårsløg
  • 2 tsk. kinesisk risvin (kan udelades)
  • 1 tsk. sesamolie
  • 2 tsk. lys soja
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 knsp. hvid peber
  • Wontondej

Chiliolie-sauce:

  • 4 spsk. chiliolie (med chiliflager i)
  • 2 spsk. kinesisk sort eddike
  • 2 tsk. sukker
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 1 spsk. sesamolie
  • 4 spsk. hønsefond (eller kogevand fra wontons)
  • 2 tsk. hakket koriander

Noter

Mængden passer som forret eller snack til 4 personer

Fremgangsmåde

Wontons:

  • Bland alle ingredienserne til farsen, og rør det godt rammen. Fold dem sammen (se herunder), og kog dem i saltet vand i 3-4 minutter. Dryp af, og fordel i skåle. Top med chiliolie-sauce.
  • Den simple foldemetode: Kom en teskefuld fyld på midten af hvert stykke wontondej og klem sammen, så der dannes en lille pose. Sæt på bagepapir.
  • Den blærede foldemetode: Kom en teskefuld fyld midt på et hvert stykke wontondej, dyp en finger i lidt vand, og fugt kanterne. Fold sammen til et aflangt rektangel, og klem nu den aflange ende (den med fars) sammen, så der dannes en lille fold på midten af din wonton. Kom lidt vand på de nederste kanter, og tryk de to ender sammen.

Chiliolie-sauce:

  • Bland alle ingredienserne, og rør sammen, til sukkeret er opløst.