Go Back
+ servings

Helstegt urtekylling i saltdej

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

Saltdej:

  • 1,5 kg hvedemel
  • 2 kg
  • fint salt
  • 10 æggehvider

Kylling:

  • 1 kylling (ca. 1400 g)
  • 1 bdt. estragron
  • 1 bdt. timian
  • 1 bdt. salvie
  • ½ økologisk citron
  • 5-6 fed hvidløg
  • 4 æggeblommer
  • ¼ dl mælk
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Bland mel, salt og æggehvider, samt nok vand til, at dejen binder sammen.
  • Ælt til en elastisk dej, og rul ud i to store ovale stykker, der passer til kyllingen samt 5-7 centimeter rundt om.
  • Læg halvdelen af urterne i midten af saltdejen, læg kyllingen på urterne med brystet opad.
  • Put citronen og hele (upillede) hvidløgsfed ind i kyllingen, og læg de resterende urter oven på kylling. Drys med peber.
  • Pisk æggeblommer og mælk sammen i en skål, og pensl på dejen rundt om kyllingen.
  • Læg det andet stykke saltdej over kyllingen, og pres forsigtigt dejen ind mod kyllingen, så dejen slutter tæt.Skær den overskydende saltdej fra, så den flade kant måler 2-3 cm, og pensl nu saltdejen med æggeblommeblandingen.
  • Dekorer dejen efter ønske ved at rise med en kniv eller gaffel (se billede), og bag ved 195 grader varmluft i 1 time og 15 minutter.
  • Lad kyllingen hvile 15 minutter, inden du skærer hul på den ved bordet.Servér med dit yndlingstilbehør til kylling, fx ovnstegte kartofler.