Go Back
+ servings

Stegte nudler med svinemørbrad og asiatisk broccoli

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g asiatisk broccoli (gai lan)
  • 300 g risnudler (10 mm)
  • 400 g svinemørbrad
  • 4 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 4 æg
  • 2 tsk. mørk soja
  • 3 spsk. fiskesauce
  • ½ tsk. hvid peber
  • 3 spsk. sukker

Tilbehør:

  • Eddike med chilipeber i skiver
  • Sukker
  • Fiskesauce
  • Groft chilipulver

Fremgangsmåde

  • Skyl broccolien, skær 1 cm af enderne og skræl evt. de nederste par centimeter af stænglerne.
  • Skær dem herefter i lange, skrå skiver. Del bladene i grove stykker.
  • Udblød risnudlerne i varmt vand i 15 minutter.
  • Afpuds svinemørbraden, del den på langs og skær i tynde skiver.
  • Knus hvidløg og varm olie i en wok. Steg halvdelen af hvidløget gyldent og tilsæt halvdelen af kødet. Brun grundigt og tilsæt halvdelen af risnudlerne.
  • Vend sammen og skub derefter wokkens indhold til den ene side.
  • Tilsæt evt. en anelse ekstra olie hvis nødvendigt og slå to æg ud.
  • Rør sammen med resten af wokkens indhold og tilsæt 1 tsk. mørk soja, 1½ spsk. fiskesauce, ¼ tsk. hvid peber og 1½ spsk. sukker.
  • Fordel på to tallerkner og gentag med de resterende ingredienser.
  • Smag til med sukker, fiskesauce, groft chilipulver og eddike med chili efter smag og behag ved bordet.