Go Back

Braiseret svinebryst med sprøde svær og æbleslaw

5 fra 1 stemme

Ingredienser

Svinebryst:

  • 1 kg svinebryst med svær
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 2 skalotteløg
  • 2 æbler
  • 2 laurbærblade
  • 1 helt hvidløg
  • 2,5 dl æblecider
  • 2 spsk. æblecidereddike

Æbleslaw:

  • 1 lille spidskål eller ½ stort
  • ½ rødløg
  • 2 æbler
  • ¼ bdt. bredbladet persille
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 dl cremefraiche (gerne 38 %)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Svinebryst:

  • Rids sværen på svinebrystet.
  • Knus fennikelfrø let i en morter, og bland med salt og peber. Gnid krydderiblandingen ind i svinebrystet, og læg den i et ovnfast fad. Halvér skalotteløg, æbler og hvidløg, og læg det i fadet sammen med laurbærblade, æblecider og æblecidereddike.
  • Steg i ovnen dækket med folie ved 160 grader i 2-3 timer, til kødet er helt mørt.
  • Fjern folien, skru ovntemperaturen op på 225 grader, og steg videre, til sværen er sprød.

Æbleslaw:

  • Snit kål og rødløg tyndt, udkern æblerne, og skær i tynde både.
  • Hak persillen.
  • Bland æblecidereddike, cremefraiche og sennep, og smag til med salt, peber samt evt. en anelse sukker.
  • Vend dressingen sammen med resten.