Go Back
+ servings
Æbleskiver i æbleskivepande

Hjemmelavede æbleskiver

Lækre og luftige hjemmelavede æbleskiver.
5 fra 1 stemme
Antal: 30 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. kardemomme (valgfri)
  • 3 æg - delt i blommer og hvider
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 spsk. sukker
  • Et lille nip salt
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Vend alle de tørre ingredienser sammen, pisk kærnemælken i lidt efter lidt og tilsæt til sidst æggeblommer.
  • Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt i dejen.
  • Varm æbleskivepanden, kom lidt smør i hullerne og hæld dejen i. Sørg for, at dejen ikke kommer helt op til kanten, da den hæver lidt undervejs.
  • Når kanterne er faste, og bunden er blevet gylden, vendes æbleskiverne med et træspyd, en tandstik eller lignende. Bag færdig, kom i et ovnfast fad og forsæt med resten af dejen.
  • Hold evt. de færdige æbleskiver lune i ovnen, indtil resten er færdige, og server med syltetøj og flormelis.