Go Back
+ servings

Æblecrumble med hasselnødder og havregryn

Skøn og lynhurtig æblecrumble, der smager som en lille bitte bid af himlen.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 6-7 madæbler
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. sukker (til æblerne)
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 100 g koldt smør i tern
  • 50 g havregryn
  • 1 knsp. salt

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med vand og sukker, og bring den i kog under låg. Lad æblerne simre i 3 – 4 minutter. Fordel æblerne i et ovnfast fad.
  • Hak hasselnødderne, og kom dem i en skål med sukker, mel, smør, havregryn og salt. Bland det med fingrene, til det ligner grove brødkrummer. Fordel på æblemassen i et ovnfast fad, og bag ved 200 grader i ca.  30 minutter, til kagen er sprød og gylden.
  • Servér med vaniljeis eller cremefraiche.