Go Back
+ servings

Bagte æbler med lun vaniljecreme

0 fra 0 stemmer
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 6 æbler (fx Belle de Boskoop)
  • 100 g marcipan
  • 25 g blødt smør
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. rosiner
  • 1 tsk. kanel
  • 25 g mandler
  • 4 past. æggeblommer
  • 4 dl sødmælk
  • 40 g sukker
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Skær toppen af æblerne og fjern kernehus uden at skære hele vejen igennem. Bland marcipan, smør, 1 spiseskefuld sukker, rosiner og kanel og fordel i de udhulede æbler. Hak mandlerne, drys over og sæt æbletoppen på igen. Bag i en 200° ovn i 30 – 40 minutter, eller indtil æblerne er møre.
  • Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Kom mælk i en gryde med vaniljekorn og bring til kogepunktet. Hæld den varme mælk i æggemassen lidt efter lidt, mens der konstant piskes. Hæld det hele tilbage i gryden, varm forsigtigt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Vaniljecremen kan både serveres lun og kold.