Go Back
+ servings

Kylling med ingefær, østerssauce og svampe

Skøn opskrift med kylling i østerssauce med ingefær i strimler og asiatiske svampe, som kan erstattes af almindelige champignons.
No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingefileter
  • 20 g tørrede kinesiske svampe (judasører/ black fungus (kan udelades))
  • 2 løg
  • 4 forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 40 g ingefær
  • ½ dl østerssauce
  • ½ dl hønsefond eller vand
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk hvid peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Læg svampene i blød i vand i 1 time. Pres vandet fra, og skær dem i tynde strimler. Halvér kyllingefileter på langs, og skær i dem grove skiver. Pil løgene, halvér og skær dem i tynde både. Snit forårsløg og hak hvidløg. Skræl ingefær og skær i tynde strimler.
  • Varm olie op i en wok eller på en stor pande. Tilsæt hvidløg og sautér det kort. Kom kyllingefileterne på panden og brun kødet på alle sider. Tilsæt derefter løgene og lad det stege videre i et par minutter. Tilsæt ingegær, svampe, østerssauce, fond, sukker og hvid peber, rør sammen og smag til. Ønskes mere sauce, kan du tilsætte lidt ekstra østerssauce og fond. Vend forårsløgene i lige inden servering.
  • Servér med jasminris.