Go Back
+ servings

Risotto med tomat, basilikum og parmesan

Opskrift på den lækreste tomatrisotto med cherrytomater på dåse, hvidvin, frisk basilikum og parmesan.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg eller 2 små
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1,5 ds cherrytomater ((eller hakkede eller flåede tomater))
  • Olie til stegning
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 8 dl hønsefond- eller bouillon
  • 100 g revet parmesan
  • 1 potte plukket basilikum
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Lad cherrytomaterne dryppe af i en sigte (husk at gemme tomatsaucen fra dåsen).
  • Sautér løget og hvidløetg i olie i en gryde, til løgene er klare. Kom risottorisene ved, og sautér dem i et minuts tid. Tilsæt hvidvin, og rør hyppigt, til den er fordampet. Bland hønsefond og væden fra tomaterne, og kom blandingen i gryden med ris lidt efter lidt, så væden langsomt arbejdes ind i risen under hyppig omrøring. Fortsæt sådan i cirka 15 minutter, til risene er kogt færdige – de skal være møre, men stadig have lidt bid. Lad cherrytomaterne simre med de sidste par minutter.
  • Vend halvdelen af parmesanen i, og smag risottoen til med salt og peber. Vend til sidst basilikummen i.
  • Servér med resten af parmesanen til at drysse over inde ved bordet.