Go Back
+ servings

Pulled pork i ovn

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stykke nakkefilet - gerne på et kilo eller mere

Saltlage

  • 2 liter vand
  • 120 ml salt
  • 100 ml sukker
  • 3 laurbærblade (frivillig)

Dry rub (krydderiblanding)

  • 1 spsk. salt
  • 4 spsk. paprika
  • 4 spsk. brun farin
  • 0,5 spsk. stødt koriander
  • 2 spsk. barbecuekrydderi
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • sort peber eller cayennepeber
  • evt. stødt chili

Fremgangsmåde

  • Start med at lave saltlagen ved at røre salt og sukker ud i vandet, til det er opløst. Tilsæt evt. laurbærblade, og kom kødet i lagen. Sæt den i køleskabet i 10 - 12 timer.
  • Bland herefter alle ingredienserne til krydderiblandingen. Gnid dem ind i kødet, og lad det stege i en 100 grader varm ovn, indtil stegetermometeret viser 95 grader. Skru evt. temperaturen op til 110 grader, hvis du synes, det går for langsomt. For mig tog det cirka 12 timer - de første 9 - 10 timer ved 100 grader.
  • Lad kødet køle af en smule, inden du piller det fra hinanden med to gafler. Servér i en burgerbolle med coleslaw, barbecuesauce, syltede agurker og løgringe.