Go Back

Groft brød uden gær

Skøn og nem opskrift på hurtigt groft brød uden gær.
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 225 g grahamsmel
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 1 æg
  • 375 ml kærnemælk

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Bland grahamsmel, hvedemel, salt og natron i en skål (eller i en røremaskine med dejkrog). Lav en fordybning i midten af skålen, pisk æg og kærnemælk sammen, og hæld det i under omrøring. Dejen skal være blød uden at være alt for våd og klistret.
  • Saml dejen til en kugle på et meldrysset bord og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og evt. en lille håndfuld mel. Den skal være cirka 4 - 5 centimeter høj. Skær et dybt kors i midten af brødet, og bag det i 20 minutter. Skru herefter ovnens varme ned på 200 grader og bag det yderligere 30 minutter. Brødet skal lyde hult, når man banker det på bunden.
  • Server lunt eller koldt med rigelige mængder smør.