Go Back
+ servings

Rugbrødslagkage (sønderjysk brødtorte)

Opskrift på rugbrødskage eller sønderjysk brødtorte, om man vil.
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 5 æg
  • 100 g revet rugbrød uden kerner
  • 100 g finthakkede hasselnødder
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • ½ l piskefløde
  • 1 lille glas solbærsyltetøj
  • Revet chokolade
  • Hasselnøddeflager til pynt (valgfri)

Fremgangsmåde

  • Del æggene i hvide og –blommer. Pisk blommerne med sukker, til de bliver lyse og luftige, og vend nu rugbrød, hasselnødder, bagepulver, kakaopulver og kartoffelmel i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad et par omgange.
  • Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm) med bagepapir i bunden. Bag bundene ved 180 grader alm. ovn/160 grader varmluft i ca. 45 minutter (bundene er færdige, når du kan stikke en kødnål i midten af kagen, og den kommer op uden kagedej på). Lad kagebundene afkøle, inden du deler dem i to.
  • Pisk fløden til flødeskum, læg bundene sammen med solbærsyltetøj nederst og halvdelen af flødeskummet. Kom den anden kagebund på, og smør resten af flødeskummet ud over den. Drys til sidst med revet chokolade og eventuelt hasselnøddeflager.